Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

26J: l’enemic a superar no era el PSOE

Eduard Sanz - PSC

Vull començar aquest article donant les gràcies a tota la ciutadana espluguina que, el passat dia 26, va donar el seu vot al PSC. Hem millorat el resultat de les anteriors eleccions generals, i la suma dels partits de l’esquerra a Esplugues, superem el 50% dels vots.

No és el mateix que ha passat al conjunt d’Espanya on la dreta del PP ha augmentat el número de vots i diputats. Cal també felicitar-los en aquest sentit per la seva victòria electoral.

El PSOE, no ha obtingut un bon resultat, doncs aspirem sempre a guanyar i ens hem quedat lluny d’aquesta victòria. Continuem sent però, el primer partit de l’esquerra quan totes les enquestes vaticinaven el contrari i quan tota la campanya ha anat destinada per part del PP i Podemos a fer un PSOE més dèbil.

El PSOE, utilitzarà la confiança ciutadana per intentar assolir un canvi de govern a Espanya. Les polítiques de la majoria absoluta del PP han portat menys drets socials, més aturats, més precarietat laboral, més pobresa i menys serveis públics i de pitjor qualitat. Tot plegat en perjudici de les classes mitjanes i populars.  És doncs imprescindible un canvi de govern.

Podemos i les seves confluències han estat responsables d’aquest increment de suport a la dreta espanyola. Després del 20D, vàrem tenir l’oportunitat de fer un govern reformista d’esquerres liderat per Pedro Sánchez però, ells no van voler per l’afany de superar al PSOE i pel protagonisme d’alguns d’ells. Poc sentit d’estat van tenir i poca visió de quin era el veritable enemic. Ara, després del 26J tenim una dreta més forta i Podemos ha perdut més d’un milió de vots. Greu error el de Podemos per fer un viatge que ha demostrat que només ha servit per allunyar la possibilitat de canvi a Espanya.

Espero que ara, siguin conseqüents amb el seu discurs, i facin servir els seus vots pel que els hi han donat. Veurem...

Eduard Sanz - PSC  El Pont d'Esplugues - Juliol 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B