Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Tornem-hi

2016, pràcticament 25 anys després de la seva aprovació, segueix sent necessari mostrar l’agraïment a totes aquelles persones i col·lectius que, des dels seus orígens, van mostrar la seva frontal oposició al Pla Caufec (més tard Porta BCN).
En aquells moments no quedava massa bé oposar-se al “progrés” i al “benestar” que la barra lliure del sistema financer i les possibilitats lucratives del mercat mobiliari oferien. De fet, les conseqüències ecològiques, econòmiques i socials no eren més que simples externalitats fàcilment assumibles per aquella inversió. El model de poble s’anava definint a còpia de saldos i talonaris...

Afortunadament, o no, anys més tard, vam poder ser testimonis de la fragilitat d’aquell model financer: després de molts anys de festa, ai las! els diners no existien! La gent ja no podia comprar pisos, es punxava la bombolla immobiliària i, de retruc, s’enfonsava el nostre model econòmic...

Ara, després de rescats bancaris amb diners públics (nostres. L’evasió fiscal mereix article, llibre o enciclopèdia a banda), de retallades socials, de privatitzacions, de generalització de la precarització i la pobresa i, en definitiva, de despossessió de les classes populars per acumulació de les elits... Sembla a ser que l’economia (la seva) comença a revifar... I és ara quan les ombres dels voltors tornen a planar per Esplugues; els qui avui estan en concurs de creditors demà rebran adjudicacions d’obres, el que avui és zona verda demà serà un Lidl... I, de sobte, tornarem a trobar-nos immersos a la mateixa espiral de sempre. Això sí, els diners perduts no ens els retornen!

Després d’uns anys de treva (per incapacitat sistèmica), cal que no abaixem la guàrdia. Lluitar contra el Pla Caufec no és només lluitar contra un Pla Urbanístic, és un clar desafiament a tot el model imperant. En són prova totes les persones que han hagut de patir multes, judicis, viure amb l’amenaça de la possible entrada a presó i, en alguns casos fins i tot, havent d’ingressar-hi.

La repressió, però, no s’atura; si quedava algun dubte sobre quin paper juga l’administració a l’hora de regular la confrontació entre els interessos econòmics i els socials només ens cal apuntar la següent data a l’agenda: el 18 i 19 de gener, 8 veïns, companys, tornaran a ser jutjats per defensar la serra de Collserola, enfrontant-se a penes de fins a 1,5 anys de presó.
Nosaltres tampoc ens quedarem Ni Muts Ni a la Gàbia: el 18 i 19 de gener tornarem a la ciutat de la (In)Justícia!

CUP - El Pont d'Esplugues núm. 235 - Gener 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B