Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Sobre l'acord d'investidura

CUP

D’entrada, una mica d’autocrítica. És evident i així ho hem dit sempre, les institucions no són el nostre medi natural i que per tant, els seus tempos, els seus mitjans i les seves dinàmiques s’allunyen molt dels nostres processos de debat i de presa de decisió. Però tampoc siguem ingenus, això ja ho sabíem. Acceptem que no hem arribat tan preparats com ens hauria agradat en aquesta situació “compromesa” i que la feblesa de la nostra estratègia de negociació i la falta de previsió a l’hora de gestionar la incidència dels mitjans de comunicació ens ha debilitat, tant a nivell intern com en la consecució dels nostres objectius polítics: El pla de xoc es troba lluny de la nostra proposta més aigualida de pacte i al final, tot i haver-lo debilitat, el lideratge del procés segueix en mans de Convergència. Per tant, és honest acceptar que cal un procés intern de reflexió, pausat, tranquil i allunyat de les càmeres que ens permeti debatre sobre quin paper hem de continuar jugant en el marc de les institucions.

Tanmateix, si bé és cert que no ens podem mostrar eufòrics amb el resultat, tampoc podem obviar que, d’entrada, el procés no ha descarrilat” i al mateix temps, el màxim exponent de les retallades ha quedat apartat de la primera línia tot facilitant així l’escenari que ha facilitar la posada en marxa del pla de xoc, l’eixamplament de la base social i l’inici de la confrontació real amb l’Estat Espanyol a través del procés constituent popular. Avui en dia, l’única opció veritablement rupturista recolzada per un ampli sector de la població.

El resultat final de l’acord dependrà molt del desenllaç d’aquesta legislatura: O ens veiem abocats a la perpetuació del “processisme” com a nova forma de catalanisme conservador, o bé s’obre un veritable procés de ruptura amb l’Estat Espanyol. En tot cas, tinguem-ho totes molt present: per evitar el primer dels escenaris és bàsic que la mobilització popular no cedeixi tota la iniciativa a les institucions.

CUP   El Pont d'Esplugues - Febrer 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B