Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Ni una més

CUP

El passat novembre, s’obria el Ple Municipal amb la “Declaració institucional de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat pel compromís local en l’eradicació de les violències masclistes”. En el mateix Ple es votà l’aprovació provisional dels pressupostos, on les partides destinades a ajuts a dones en situacions de risc per violència masclista patien una retallada d’uns 8.000 euros.

L’equip de govern justificava aquesta retallada en les baixes demandes rebudes durant l’any 2015. Hem fet l’exercici de cercar, pels canals habituals de difusió de l’Ajuntament que són a l’abast de les veïnes d’Esplugues, on s’informava d’aquests ajuts així com dels requisits per accedir-hi. I ens trobem que sovint és per desconeixença dels nostres drets que aquests no s’exerceixen. Però és des de l’administració des d’on cal fer una difusió efectiva, ja que difícilment ningú no demanarà una subvenció o un ajut si el desconeix.

El 31 de desembre tancàvem un any novament tenyit de negre. Segons l’estadística oficial del Ministeri de l’Interior espanyol, 56 dones foren assassinades per violència masclista durant el 2015. Aquestes dades, exclusivament referides a les assassinades en el context d’una “relació sentimental”, s’eleva a 109 (42 als Països Catalans), si es tenen en compte totes les víctimes mortals d’aquesta xacra: agressions sexuals o “atacs fortuïts”, familiars que cauen també víctimes de l’homicida, etc.

Per elles i per totes les víctimes de la violència masclista, no ens podem conformar amb declaracions institucionals que són fum. Cal lluitar per la implantació de polítiques actives, dotades de pressupost i contingut, i que treballem des de la base, als barris i a les escoles contra la misogínia. Així com oferir tot el suport necessari a les dones que es troben en situacions de violència masclista, perquè reverteixin realment les seves condicions de vida.

I és per això que el proper 8 de març no volem plaques commemoratives ni declaracions d’intencions. Perquè creiem que el millor homenatge és la victòria, i solament guanyarem quan garantim que no hi hagi ni una dona més víctima de la violència masclista. #EnsVolemVives

CUP   El Pont d'Esplugues - Març 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B