Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Cal aprofitar l'oportunitat de canvi

Un dia després de les eleccions generals em disposo a escriure aquestes línies. Primer de tot vull felicitar al partit popular com a guanyador d’aquestes eleccions, així com a en comú podem, per haver-ho fet a Catalunya. També vull donar les gràcies als Espluguins i Espluguines que han donat el seu suport al PSC per possibilitar un canvi en el govern d’Espanya. Gràcies.

El resultat electoral ens ha deixat un nou panorama en el que el PP pateix una gran davallada i queda lluny de la majoria absoluta, i el PSOE baixa però manté uns bons resultats en el conjunt del país. Entren amb força especialment Podemos, i C’s. La pluralitat política que ja es va donar a les darreres municipals i autonòmiques al conjunt d’Espanya, arriba ara al Congrés de Diputats. El que sí està clar és que tant a Esplugues, com a Catalunya, com a Espanya, la ciutadania ha votat pels partits d’esquerra, contra les polítiques d’austeritat i retallades, i a favor de les polítiques socials, el diàleg i el pacte. A més es demostra que hi ha ganes de canvi. Només un de cada quatre electors ha votat Mariano Rajoy.

Així doncs, ara cal molt diàleg i voluntat per cercar acords. Crec que tant els partits històrics com els nous, hem i han de ser conscients que per governar Espanya calen pactes. Això demana responsabilitat per part de tots. No serveix obviar aquesta pluralitat, ni tampoc tenir la temptació de bloquejar la formació d’un govern per tacticisme partidista. Penso que la ciutadania faria pagar tant una cosa com l’altre, en unes hipotètiques eleccions anticipades.

La dreta que ha guanyat aquestes eleccions, té molt difícil arribar a acords amb la resta de formacions polítiques amb les que no ha volgut ni parlar durant la darrera legislatura o fins i tot ha depreciat. Amb el lideratge de Pedro Sánchez tenim una oportunitat per a que hi hagi un canvi de govern a Espanya i tornem a un govern centrat en les persones i en fer que sortim de la crisi sense que ningú es quedi pel camí. No deixem perdre aquesta oportunitat de canvi.

Eduard Sanz - El Pont d'Esplugues núm. 235 - Gener 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B