Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

149 propostes?

Lídia Ibáñez - ICV

L’ eina de planificació que marca l’actuació a seguir pel govern durant  el mandat és el PAM. El   d ’Esplugues consta de 149 propostes. Moltes són brindis al Sol, propostes sense contingut,  altres,  accions que ja es porten a terme,  unes altres ja apareixien en el PAM de fa 8 anys i encara estan per fer (Poliesportiu de Can Vidalet)  i  el Mercat de Pagès, aprovat fa més de 2 anys i que encara espera el seu torn.  Tot plegat,fum!  S’ha fet  també un procés participatiu, i malgrat l’àmplia publicitat, la resposta ciutadana ha resultat molt minsa.

El PAM és la manera de veure cadascú la ciutat i la seva gent segons prioritats.  Aquestes són les nostres:
La participació s’ha d’enfocar d’una altra manera. S’ha d’anar als barris, s’han de trepitjar els carrers i les places i portar allà la informació. Engrescar amb dinàmiques participatives, amb tallers oberts a tothom, al carrer, a la vista de tots. Això sí, ens hem de creure que la participació de la ciutadania és important. Si només la volem per fer un titular no cal. I els resultats  del procés també s’han de portar de nou  als barris; informant al Consell de Ciutat no n’hi ha prou. Primer de tot és la ciutadania.
Sota la perspectiva de l’equitat i l’equilibri, garanties de la igualtat d’oportunitats, elaborar propostes innovadores (les que s’han fet servir fins ara no funcionen) i de desenvolupament econòmic. Una acció Social basada en la reinserció i en la cobertura de les necessitats socials bàsiques, el benestar de les persones més vulnerables , la participació activa i compromesa en programes d’educació i sanitat, una disciplina urbanística que gestioni i promocioni els habitatges socials, uns espais de lleure i equipaments convertits en  espais d’intercanvi sociocultural i de relació, i la creació de xarxes de solidaritat entre la ciutadania.

Cal un Pla d’energètic sostenible amb totes aquelles accions de respecte i protecció ambiental i un pla d’inversions i planejament urbanístic encaminats a garantir  la qualitat de l’espai públic.

I a l’entorn de tot, transparència! Transparència real, proximitat i empatia amb la ciutadania.

Lídia Ibáñez   El Pont d'Esplugues - Març 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B