Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues disposa d’un Pla Educatiu d’Entorn per promoure l’èxit educatiu de l’alumnat

28 d'octubre de 2016

La Comissió Institucional del Pla Educatiu d’Entorn a Esplugues, formada per Ajuntament i Generalitat i els agents educatius implicats, va aprovar aquest dimecres el Pla d’actuació per al curs 2016-2017. Els plans educatius d'entorn són una proposta de cooperació educativa entre el departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament, amb la implicació dels centres educatius i els agents socials i educatius de l'entorn, amb l’objectiu de promoure l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'educació en valors, el foment de la convivència i l'ús de la llengua catalana.

Aquest és el segon curs que Esplugues es dota d’un pla educatiu d’entorn, i el primer en què s’aprova des de l’inici de curs. Tot i així, la majoria d’actuacions que inclou porten diversos anys aplicant-se, ja que estaven incloses al Projecte Educatiu de Ciutat. Entre aquestes, es troben els següents projectes i actuacions:

–      Les activitats del Programa d’Activitats Educatives Complementàries (PAEC)

–      Les comissions escolars per l’absentisme i l’escolarització

–      Projectes de diversificació curricular com el projecte Èxit

–      Programa d’acompanyament a l’escolaritat

–      Projectes intergeneracionals

–      Consell d’Infants i Audiència Pública a Joves

–      Projecte L’Escola Sona, en conveni amb l’Escola Municipal de Música

Les actuacions dels plans educatius d'entorn va adreçada sobretot a infants i joves de 0 a 18 anys dels centres educatius, amb especial atenció als sectors socials més fràgils i més vulnerables.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va dir que “és imprescindible la contribució de tothom per esdevenir una veritable ciutat educadora i formar d'una manera integral els nostres infants i joves perquè siguin millors persones” i va posar com a exemple de bona experiència el projecte L’Escola Sona, en què professorat de l'Escola de Música va a l'Escola Joan Maragall a difondre el gust per la música.

La inspectora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat, Sònia Fernández, va subratllar la “necessitat de construir un projecte comú i que l'escola sigui una fàbrica de cohesió social” i va posar com a exemple un projecte iniciat fa dos anys, amb alumnes voluntaris de TBS Business School, la majoria estudiants estrangers, que van a les escoles per donar suport en anglès a l'alumnat d'Esplugues.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat