Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L’escola pública ja arriba a més de 7.000 alumnes

13 de setembre del 2017

Les aules educatives van reobrir amb total normalitat el 12 de setembre. L’àmplia oferta educativa existent a Esplugues, tant pública com concertada i privada, reuneix aquest curs un total de 13.395 alumnes (una xifra lleugerament superior a la del setembre passat, 13.317).

Ensenyament públic

Més de 7.000 –concretament, 7.020– corresponen als diferents ensenyaments públics. Es tracta de gairebé un centenar d’alumnes més que el curs anterior, gràcies en bona part a l’augment d’infants matriculats a les cinc escoles bressol públiques: 402 davant els 369 del curs passat. Dos dels centres municipals, La Mainada i Marta Mata, han obert enguany una aula més. Amb això, un any més, s’ha cobert el 100% de la demanda existent a la ciutat per optar a una plaça pública.

Capdavanters en Escoles bressol

Cal recordar que l’any passat, un informe de la Fundació Jaume Bofill situava Esplugues com a municipi capdavanter pel que fa a l’escolarització d’infants de 0 a 2 anys.

A més, les quatre escoles bressol municipals han congelat, un any més, el preu d’escolaritat, que és de 114 euros mensuals, un dels més econòmics de l’àrea metropolitana. D’altra banda, les famílies amb pocs ingressos poden demanar bonificacions.

Pel que fa a l’ensenyament d’infantil i primària, les vuit escoles públiques han començat el curs amb 2.345 estudiants, una vintena més que fa uns anys. Cal recordar que a l’Escola Isidre Martí s’ha obert una segona línia de P3 (com també hi ha al Folch i Torres i al Joan Maragall) gràcies a la demanda efectuada per un grup de pares i mares i a les gestions fetes per l’Ajuntament davant la Generalitat.

A més, 1.016 alumnes cursen secundària (30 més que el curs passat gràcies a una nova aula oberta al Severo Ochoa) i 442 de batxillerat  als quatre instituts públics.

L’ensenyament públic el completen l’Escola Oficial d’Idiomes, amb 1.400 alumnes, l’Escola d’Adults (375), el Servei de Català (350), l’Escola Catalana de l’Esport (75) i els cursos de PQPI-PTT per a alumnes sense graduació d’ESO (34).

D’altra banda, els nombrosos centres concertats i privats situats a Esplugues totalitzen 6.375 alumnes, des d’educació preinfantil fins a batxillerat, comptant també els ensenyaments especials de les escoles alemanya i americana.

Millora d'instal·lacions

A alguns equipaments s’han realitzat diferents canvis i millores durant l'època estival, com l’ampliació de l’Escola Lola Anglada, la creació d’una nova aula a l’Escola Bressol Marta Mata i la millora d’una aula de l’Escola Isidre Martí. D’aquí a finals d’any, l’Ajuntament té previst invertir uns 100.000 euros per continuar millorant diverses instal•lacions, tot i que aquestes obres no interferiran en el funcionament normal de l’activitat educativa.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat