Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Dotar de pèrgoles d’ombra el parc de la Solidaritat, projecte guanyador del Pressupost Participatiu 2017 a Esplugues

La segona proposta més votada, elements per fer ombres als patis de quatre escoles. La Taula del Pressupost decideix sobre un total de 267.500 euros

7 de juny de 2017

La Taula del Pressupost Participatiu d’Esplugues, integrada per representants de la ciutadania, polítics i tècnics municipals, va escollir aquest dimarts 6 de juny com a projecte prioritari, d’entre els finalistes, la col·locació de vuit pèrgoles de 10x5 metres perquè facin ombra al parc de la Solidaritat, un dels parcs més grans i utilitzats de la ciutat, que està situat sobre la Ronda de Dalt. El procés participatiu, que s’ha fet per quart any, tenia com a objectiu debatre i prioritzar on s’invertirà una partida de 267.500 euros del pressupost municipal del 2017, que representa un 10% dels ingressos propis municipals. Enguany, aquesta xifra ha augmentat considerablement, ja que a l’edició de l’any passat la Taula va decidir sobre una partida de 157.000 euros.

La Taula recollia el treball final efectuat durant mesos i en el qual han participat més de 160 persones. Una part d’aquestes es van inscriure als quatre grups de treball, cadascú dels quals va escollir tres projectes finalistes. A més, representants de diferents col·lectius (associacions de dones, alumnes del Servei Local de Català, instituts de secundària, etc.) van prendre-hi part a través d’una diagnosi per detectar les principals necessitats de la ciutat.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va agrair la participació en aquest procés i va dir que si el projecte guanyador, valorat en la mateixa quantitat de 267.500 euros, finalment s’adjudicava per menys diners, la qual cosa és probable, es faria també la segona proposta més votada, la de dotar d’ombres els patis de quatre escoles (on es fan casals d’estiu: Isidre Martí, Folch i Torres, Joan Maragall i Gras i Soler), valorada en 88.000 euros, sempre d’acord amb cadascú dels centres. “Han sortit altres projectes, com un semàfor a la cruïlla del c. Molí amb Jocs Florals o el cobriment dels escocells dels arbres, que es valoraran amb altres partides de manteniment del pressupost municipal. Ha estat un exemple de compromís participatiu per part de les més de 160 persones que han participat durant els darrers mesos en aquest procés, i especialment per part dels representants dels grups de treball”, va afegir Pilar Díaz.

La primera edició del Pressupost Participatiu, la corresponent al pressupost del 2014, va donar com a resultat la creació de l’espai Esplugues Coworking, ja en funcionament. A la segona edició, la del 2015, la proposta guanyadora va ser l’adaptació del Casal de Cultura Robert Brillas per guanyar en accessibilitat. L’any passat, l’opció més votada va ser l’ampliació de l’espai d’oci per a joves del parc de les Tres Esplugues amb elements d’iniciació o de perfeccionament per a l’escalada (boulders), les obres del qual s’han iniciat fa poques setmanes.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat