Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

MEDI AMBIENT: ESTACIONS METEOROLÒGIQUES

Esplugues compta amb tres estacions meteorològiques municipals amb informació en temps real.

Fent clic sobre cada estació accedireu a la pàgina que conté tota la informació recollida per cada estació. Hi ha 18 paràmetres: pluja, vent, humitat, temperatura, pressió... També hi trobareu la previsió del temps, un històric i estadístiques.  A més, us podeu descarregar els informes mensuals, que inclouen les intensitats màximes de pluja i vent (ràfegues). Les estacions compten amb el certificat oficial de calibratge en vent i pluviometria.

 

Medi Ambient ofereix serveis i actuacions orientades a:

- Informar la ciutadania sobre la problemàtica mediambiental a través de l’educació (tant reglada com no reglada) i la comunicació.
- Desenvolupar accions i actuacions en favor de la millora de l’entorn municipal (urbà i natural).
- Promoure la sostenibilitat mitjançant bones pràctiques ambientals.
- Gestionar les eines de control ambiental adients.
- Fomentar la sensibilització entre particulars, el teixit associatiu i les organitzacions privades i públiques.
- Reduir els impactes ambientals de les activitats i les accions.

Accessos ràpids

26

Notícies


Properes activitats


 • 7
  Diumenge, 7 d'Abril
  Horts Urbans Farem un petit hort pel balcó
 • 7
  Diumenge, 7 d'Abril
  Civisme al parc de Can Vidalet Activitat de sensibilització a la mitjançant un joc de proves al parc de Can Vidalet es tracta la temática del civisme i la...
 • 7
  Diumenge, 7 d'Abril
  BENVINGUDA PRIMAVERA. Dibuixem el parc
 • 14
  Diumenge, 14 d'Abril
  Els contes del parc Activitat activa i relacional de sensibilització al parc de La Fontsanta.
 • 14
  Diumenge, 14 d'Abril
  Qui viu a l'estany ? Activitat que dona a conèixer la importància dels punts d'aigua naturalitzats per fomentar la biodiversitat urbana. Amb l'observació i la...
< Març 2019 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Activitat
Pagament de tributs
Festa local
Festa nacional

L'Agenda 21 Local

CollserolaDurant l’últim trimestre del 1999 i el primer trimestre del 2000, Esplugues es va proposar -mitjançant la realització de l’Agenda 21 Local- assolir la sostenibilitat, tot i que som conscients que ha de ser el resultat d’un procés llarg que ha de basar-se en una visió clara de què significa i en la participació de la ciutadania en el projecte. Cal tenir en compte que definir què és un municipi sostenible és complicat en molts aspectes, sobretot, si hi introduïm la dimensió social.

Treballar localment per a la sostenibilitat global suposa:

- Marcar objectius, perquè, si no sabem amb exactitud què és sostenible, sí sabem que ens estem movent en la direcció equivocada.

- Establir fites a curt, mitjà i llarg termini.

- Ser conscients que la nostra visió actual de la sostenibilitat és incompleta i no només per la manca d’informació i  comprensió, sinó també pel grau de consciència sobre la nostra responsabilitat.

L'Agenda 21 Local d'Esplugues és el resultat de:

- La declaració política anomenada Carta Local del Medi Ambient d’Esplugues, consensuada per tots els partits locals l'any 1999.

- L’anàlisi efectuada en l’auditoria ambiental municipal d’Esplugues en 1998.

- L’assessorament de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, a la qual Esplugues està adherida des de 1997.

- El propòsit de dissenyar un municipi amb un compromís amb els conceptes de sostenibilitat indicats a la Carta d’Aalborg, signada per Esplugues en 1996.© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat