Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

SANITAT I SALUT

Setmana de la SalutSegons la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, la salut pública es defineix com el conjunt organitzat d'actuacions dels poders públics i de la societat mitjançant la mobilizació de recursos humans i materials per a protegir i promoure la salut de les persones, prevenir la malaltia i tenir cura de la vigilància de la salut pública.

La salut pública també s'ha d'entendre com la salut de la població, i depèn, en gran part, dels factors lligats als estils de vida, com el consum del tabac, l'activitat física o l'alimentació. En aquest àmbit, el de la promoció d'hàbits més saludables, l'Ajuntament d'Esplugues desenvolupa una important tasca, a través de diferents campanyes de conscienciació i prevenció que incideixen, de manera especial, en el públic més jove.


Properes activitats


< Maig 2019 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Activitat
Pagament de tributs
Festa local
Festa nacional

Informació d'interès

Els dos eixos principals d'intervenció per part del servei de salut pública de l'Ajuntament d' Esplugues, són:

PROGRAMA DE PROMOCIÓ DE LA SALUT

- La promoció de la salut sorgeix en la Confèrencia de l'OMS a Ottawa, el 1986, i aposta per afavorir el control dels individus i grups sobre les variables que condicionen la seva pròpia salut.

- L'objetiu és respondre de manera adaptada a les necessitats de salut de la població, tenint en compte la participació ciutadana per conèixer els problemes prioritaris de la comunitat en matèria de salut.

- La promoció de la salut és el procés que permet a les persones incrementar el control sobre la seva salut per a millorar-la.

- Els problemes de salut associats a estils de vida i multicasualitat són responsables de gran part de la morbimortalitat i dels dèficits en qualitat de vida.

PROGRAMA DE PROTECCIÓ DE LA SALUT

- La protecció de la salut és una competència municipal. La seva implicació es contempla en la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública.

- El seu objectiu fonamental és vigilar i controlar els factors del medi extern, així com la cadena alimentària que poden afectar la salut de la població general.

- Es dirigeixen bàsicament al control de la qualitat de l'aire (prevenció de la legionel·losis, control d'insectes voladors), de les aigües (abastaments, fonts públiques, fonts ornamentals, piscines d'ús públic, etc.) i el sòl (espais públics, sorrals infantils, animals domèstics i peridomèstics, artròpodes i rosegadors, etc.).

- Dins de la cadena alimentària s'inclou la seguretat dels aliments, que ve referida als establiments d'alimentació, les inspeccions sanitàries, el control d'aliments, la vigilancia dels mercats municipals, la seguretat microbiològica, els procediments, l'anàlisis d'olis fregits.© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat